banner-img
2021Jul

De juiste accessoires zorgen voor een optimale (thuis)werkplek

Ergonomische accessoires

Twee op de vijf ondervraagde thuiswerkers (41 procent) geeft aan vaker last te hebben van fysieke klachten, bijvoorbeeld pijn aan de nek, rug, arm en schouder. Eén op de tien brengt sinds het thuiswerken vaker een bezoek aan de fysiotherapeut.

Een van de oorzaken van die thuiswerkklachten is het ontbreken van een arboproof werkplek. “44 procent van de thuiswerkers beschikt bijvoorbeeld niet over een goede bureaustoel, een beeldscherm op ooghoogte of een aparte muis en een los toetsenbord bij laptopwerk”, zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin.

Ervaar jij ook fysieke klachten of wil je deze voorkomen tijdens het (thuis)werken? Lees dan verder voor dé oplossing(en).

Ondersteun je lichaam
Ga goed achterin de stoel zitten met je rug tegen de rugleuning aan en laat je onderarmen ondersteunen terwijl de schouders afhangen. De LEZGO ORANGE 19 is uniek vanwege de ondersteuning en zorgt ervoor dat de spieren al zittend worden geactiveerd. Het idee achter bewegend zitten is de geoctrooieerde technologie van ERGO TOP®. Door het horizontale en verticale zwaartepunt van het lichaam permanent uit te balanceren, worden de spieren al zittend geactiveerd. Bij de LÖFFLER-stoelen maakt ERGO TOP®, met zijn 360° beweeglijke zitvlak, een actieve rechte zithouding mogelijk.

LEZGO ORANGE 19R-go laptopstandaard R-go toetsenbord

Werk in een rechte houding
Plaats het scherm recht voor je lichaam en zet de bovenkant van het scherm op ooghoogte. Maak voor je laptop gebruik van een laptop verhoger en plaats documenten tussen toetsenbord en scherm in.

Voorkom reiken
Plaats toetsenbord en muis dichtbij het lichaam en zet ook de telefoon binnen handbereik.

Voorkom kleine repeterende bewegingen
Typen is gezonder dan muizen, dus gebruik zoveel mogelijk snel-toetsen. Beweeg de muis vanuit de hele arm in plaats van uit de pols. Gebruik een los toetsenbord en ergonomische muis als je vanaf je laptop werkt.

R-go break muisEclipse bureau

Zorg voor ontspanning en voldoende beweging
Beperk het aantal uren beeldschermwerk en neem regelmatig korte (micro)pauzes. Het advies is om na elke 10 minuten even uit je houding te komen en je spieren te ontspannen/ stretchen. Wissel zitten regelmatig af met staan en lopen. Houd je lichaam fit!

Ook een (thuiswerkplek)bureau dat in hoogte te verstellen is kan ergonomische klachten voorkomen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de Eclipse

Benieuwd wat er voor u mogelijk is? Neem gerust contact met ons op!