banner-img
2018May

Waarom LED verlichting zo duurzaam is

Blue Sky Group wachtruimte lobby kantoor office meubels wanddecoratie

Nu de dagen langer worden, hoeven we minder vaak een lamp aan te zetten. Toch is het gebruik van kunstlicht op veel werkplekken onvermijdelijk.
LED verlichting is momenteel de meest duurzame vorm van verlichting. De meest zuinige LED lampen verbruiken tot 90% minder energie dan een gloeilamp met een gelijke lichtopbrengst. Daarnaast hebben LED lampen ook een langere levensduur. Een goede LED lamp kan wel tot 50.000 branduren meegaan! In dit geval is de levensduur van de LED lamp vijftig keer langer dan de levensduur van een ouderwetse gloeilamp.

Voordelen van LED verlichting

Energie efficiënt

De LED-lamp is ruim 90 procent zuiniger dan de standaard gloeilamp. Zo verbruikt een gloeilamp tussen de 20 en 65 Watt energie terwijl LED-verlichting maar een schamele 4 tot 12 Watt energie verbruikt!  Daarbij heeft standaard LED verlichting een gemiddelde van 35.000 tot 50.000 brand uren. Een traditionele gloeilamp heeft 1000 tot 2000 branduren, dat is nogal een verschil!Ook wordt LED verlichting nauwelijks warm tijdens gebruik. Dit betekent dat de energie die naar de LED lamp gaat, bijna maximaal benut wordt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld halogeen lampen: deze verbruiken tot wel 90% van de energie aan warmte.

Milieu bewust

Door dit lage verbruik stoot LED-verlichting daarbij ook nog eens een hele partij minder CO2 uit. Zo schaadden 10 LED-lampen die zo’n 3 uur per dag branden, 211 kg minder CO2 uit dan gloeilampen!

Intensief gebruik

De technologie van LED verlichting is zeer geschikt voor intensief gebruik, zodat het toepasbaar is op vele verschillende werkplekken. Op plaatsen waar lampen vaak aan en uit gezet worden, is LED verlichting ook heel geschikt: een gloeilamp of spaarlamp heeft wat tijd nodig om op vol vermogen licht uit te stralen, maar LED verlichting heeft geen opwarmtijd nodig. Zodra je de LED-lamp aan zet krijg je meteen het volle lichtvermogen.

Bij Procility maken we op vele verschillende manieren gebruik van LED verlichting bij onze projecten. Wilt u meer informatie over LED verlichting, of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw werkomgeving? Neem gerust contact met ons op!