banner-img
2022Feb

De teamtafel: samenwerken of gefocust aan je eigen werk, het kan allemaal!

Connect Teamtafel

Vergaderen, ontmoeten, of zelf die ene mail goed uitwerken: in deze nieuwe tijd komen we voor verschillende doeleinden naar kantoor. Eenmaal daar lopen de activiteiten vaak naadloos in elkaar over, van een kort overleg naar een telefoongesprek en gefocust werken op de laptop. Natuurlijk is het mogelijk om voor elke bezigheid een geschikte plek op kantoor te zoeken. Maar heeft u al wel eens van een teamtafel gehoord?

Door de coronapandemie is thuiswerken het nieuwe normaal geworden. En daardoor beseffen we steeds meer wat een werkomgeving vooral betekent: ontmoeten. Natuurlijk kunnen we onze collega’s ook digitaal ‘ontmoeten’, via Teams, Zoom of een ander communicatieplatform. Veel bedrijven en organisaties willen dan ook het thuiswerken in de toekomst (gedeeltelijk) behouden.

Het kantoor als ontmoetingsplek

Maar elkaar écht zien heeft ook voordelen. Een ontmoeting met een collega kan net dat tikkeltje inspiratie geven, of een boost voor het project waarmee je bezig bent. En die ontmoetingen mis je wanneer je de hele dag aan je eigen keukentafel zit te werken.

Veel mensen gaan daarom in deze tijd af en toe naar hun werk om collega’s te ontmoeten, te overleggen en om onder de mensen te zijn. Het kantoor krijg zo een andere functie. Om die reden bereiden veel bedrijven en organisaties zich op dit moment voor om een andere invulling aan de kantoorruimte te geven. Door bijvoorbeeld meer ontmoetingsruimtes en koffietuinen te realiseren. En teamtafels passen hier perfect bij.

Teamtafels

Een teamtafel ondersteunt het samenwerken en maakt het ook mogelijk om zelfstandig te werken. Met een teamtafel heeft u de mogelijkheid om tussen het ontmoeten en brainstormen met collega’s even remote te werken om bijvoorbeeld uw administratieve werkzaamheden uit te voeren. Of u kunt aan de teamtafel met een team werken aan een project, waarvoor u gezamenlijk naar kantoor komt om optimaal te kunnen communiceren en presteren.

Teamtafels zijn er in verschillende uitvoeringen en met verschillende mogelijkheden. Zo passen ze in elk interieur. Bij Procility merken we dat de vraag naar teamtafels – net als de vraag naar concentratie units – stijgt. En dat snappen we heel goed, want werken op kantoor, of het nou individueel of samen is, mag ook gewoon leuk zijn!

Bekijk hier de teamtafel productenpagina van Procility.

FreeFlow

Een mooi voorbeeld van een teamtafel is de FreeFlow. De bladen van deze teamtafel gaan vloeiend in elkaar over en kunnen apart hoger en lager gezet worden zonder dat de tafel uit elkaar lijkt te vallen in losse elementen.

Klik hier om meer te lezen over FreeFlow.

Het speelse karakter van de FreeFlow, het gebruik van diverse kleuren bladen met dezelfde intensiteit en de ronde vormgeving zorgen ervoor dat de FreeFlow zich bijna vormt aan de ruimte en aan de diverse werkzaamheden van een team. En daarbij hoeft niet ieder teamlid ‘op het werk’ aan het werk te zijn. FreeFlow past in het nieuwe blended office concept.

(tekst gaat verder onder de foto)

FreeFlow CoWerk

 

Creva

Een perfecte teamswerkplek is Creva. Deze teamtafel heeft een huiselijke uitstraling en maakt daarom elk teamoverleg – formeel of informeel – plezierig. De constructie van Creva barst van de ingenieuze oplossingen. Het subframe biedt veel beenruimte. De stalen pootbevestigingen met aluminium dragers en de stalen laterale balken garanderen dat de teamtafel stevig staat. De voeg in het midden van het tafelblad is voorzien van elektrische aansluitpunten.

Klik hier om meer te lezen over Creva.

(tekst gaat verder onder de foto)

Creva teamswerkplek

Connect

Ook Connect is een geweldig voorbeeld van een teamtafel. Connect is een 4-poots tafelprogramma, in ronde en rechte bladvarianten in zit- en stahoogte. Er is genoeg ruimte om met een team om de tafel te zitten – of te staan. Bovendien is de teamtafel standaard voorzien van stroompunten voor het aansluiten van laptop en telefoon; makkelijk als je zelf even wilt werken!

Klik hier om meer te lezen over Connect.

Connect Teamtafel