banner-img

Duurzame kansen

Hergebruik

Hergebruik van bestaande producten voorkomt verspilling. Door bestaand meubilair te revitaliseren en moderniseren geven we het een tweede en/of derde levenscyclus. Onze innovatieve manier van ontwerpen zorgt ervoor dat bestaand meubilair van onze relaties een andere look of soms een compleet nieuwe functie krijgt!

Modulaire producten

Procility ondersteunt en adviseert haar relaties graag over modulaire producten. Modulaire producten hebben een langere levensduur, doordat (eenvoudige) aanpassingen aan het product zorgen voor een tweede of derde leven. Tevens worden transportbewegingen geminimaliseerd omdat modulaire producten zorgen voor een kleiner transportvolume. En omdat onderdelen los te vervangen of te upgraden zijn, zorgen modulaire producten voor minder verspilling.

Restwaarde en juiste afvoer van oud meubilair

Procility werkt samen met producenten die een gegarandeerde restwaarde geven op haar producten. Mocht reeds geleverd meubilair niet meer aan de verwachtingen voldoen en hergebruik niet meer mo­gelijk zijn dan kan de Procility zorgen voor een juiste afvoer van het oude meubilair. Uiteraard kijken we daarbij eerst naar de restwaarde van de producten en communiceren we hier­over transparant met onze relaties.

Cradle-to-cradle: Ons streven is met zo min mogelijk afvalstromen de materialen ge­schikt te maken voor hergebruik. Het gemiddelde percentage van de opgekochte inrichtingen dat wij, samen met onze partners, voor hergebruik gereed maken ligt op 93% [Bron THO]

Second Life: Voor meubilair dat geen ‘commerciële’ waarde meer heeft, maar nog wel geschikt is voor een ‘second life’ hebben wij exportkanalen, of wordt het meubilair beschikbaar gesteld aan maatschappelijke doelen zoals het verenigingsleven of hulporganisaties

Upcycling: De delen die niet meer voor hergebruik ge­schikt zijn worden handmatig in verschillende afvalstro­men gescheiden. Het afval wordt door gecertificeerde bedrijven afgevoerd.