banner-img
2019Apr

Kennissessie #1

sky wall Abstracta akoestisch esthetisch Procility kennisssessie

Op vrijdag 5 april j.l. is de allereerste officiële kennissessie bij Procility van start gegaan. Het doel van deze maandelijkse kennissessies is om op een efficiënte, laagdrempelige manier de kennis bij te spijkeren op het gebied van nieuwe producten, innovaties en nieuws uit de branche. Alle medewerkers van Procility zijn bij deze sessies aanwezig.

Programma kennissessie Procility 5 april 2019

Sessie 1: Nick van der Werf, Brand manager van Flokk en Offecct
Sessie 2: Henk Siebelink, key account manager bij Girsberger
Sessie 3: Allard Kwast, eigenaar van Allard Kwast agenturen en vertegenwoordiger van o.a. Abstracta en Lammhults

Vele producten en innovaties zijn tijdens de sessies besproken, bekeken en uitgeprobeerd. Een kleine selectie volgt hieronder.

Offecct

Soundsticks Offecct akoestische oplossingen roomdivider 100 procent afval hangend

Een commercieel product maken met restmaterialen, is gemakkelijk gezegd dan gedaan. Maar Offecct heeft een ontwerp en een methode ontwikkeld. Het resultaat is een duurzaam product dat ook iets nieuws en relevants toevoegt aan het akoestische segment: de Soundsticks.

Deze akoestische hangelementen zijn gemaakt van 100 procent afval. Ook de stoffering is van gerecyclede meubelstoffen gemaakt, waardoor er nooit vooraf bepaald kan worden welke kleur de Soundsticks hebben.

De Soundsticks zijn gegoten in de vorm van een buis die aan de uiteinden wordt samengehouden door gerecyclede aluminium doppen. De Soundsticks hebben een akoestische waarde maar kunnen ook gebruikt worden als roomdivider.

 

simplex sD girsberger draaifauteuilGirsberger

De Simplex 3D van Girsberger is een draaifauteuil met driedimensionale beweging, hierdoor is de stoel universeel en multifunctioneel. De Simplex 3D kan bijvoorbeeld worden ingezet als bureaustoel op flexwerkplekken, of als vergaderstoel.

De flexibele stoel nodigt uit om te blijven bewegen, of om zijwaarts of zelfs achterstevoren op de stoel te gaan zitten, alles kan!

De hele maand april staat de Simplex 3D bij Girsberger in het zonnetje en wij snappen wel waarom: deze stoel is dynamisch, uitnodigend, makkelijk te verplaatsen en past in elke werkomgeving!

 

Lammhults

Lammhults Attach tafelsysteem design zwart trapezium

De Attach van Lammhults is een tafelsysteem dat bijna onbeperkte mogelijkheden biedt op het gebied van grootte, vorm en design, omdat de tafelpoten op elk moment losgeklikt en verplaatst kunnen worden.

Door middel van een kliksysteem van gerecycled aluminium kunnen de tafelpoten (tevens van gerecycled aluminium) op elke wenselijke plek worden bevestigd en weer worden verplaatst.

Met Attach is het mogelijk om een tafel van 4,80 meter met slechts vier tafelpoten te ondersteunen. Ook een ronde tafel met een doorsnede van twee meter kan gerealiseerd worden, met slechts drie tafelpoten

 

sky wall modulair en akoestisch systeem AbstractaAbstracta

Sky is een modulair, akoestisch systeem. De verschillende delen kunnen in uiteenlopende patronen op de muur of plafond worden bevestigd.

Door de glooiing op de Sky-panelen is de akoestische werking optimaal: er is sprake van absorptie en diffusie van het geluid.

Bij de Sky panelen is het sleutelwoord ‘eenvoud’. Daarom zijn er magneten in de panelen geïntegreerd, zodat deze zonder enige montage op de plafondrasters ‘geplakt’ kunnen worden. Zo is het heel eenvoudig om te experimenteren met verschillende patronen en veranderingen direct door te voeren.

 

sahara akoestische modulaire wandpanelen kurk duurzaaam Abstracta

De akoestische, modulaire wandpanelen Sahara zijn gemaakt van afvalmateriaal van de productie van wijnkurken in een fabriek in Portugal. De productie van kurk gebeurt in harmonie met de natuur en dat stralen de Sahara panelen ook uit.

In de verschillende patronen waarop de Sahara wandpanelen op de muur kunnen worden bevestigd, hebben ze veel weg van zandduinen zoals je ze tegenkomt in – juist! – de Sahara.
Kies een symmetrisch, asymmetrisch, strakke of juist willekeurige formatie van de panelen en creëer zo een eigen duurzame zandduin aan de wand!

 

De volgende kennissessie van Procility vindt plaats op 26 april.