banner-img
2019May

Kennissessie #2

infinityprint muur bedrukken eigen print ongeacht ondergrond

Op vrijdag 26 april 2019 was het alweer tijd voor de tweede kennissessie bij Procility.
Het doel van deze maandelijkse kennissessies is om op een efficiënte, laagdrempelige manier de kennis bij te spijkeren op het gebied van nieuwe producten, innovaties en nieuws uit de branche. Alle medewerkers van Procility zijn bij deze sessies aanwezig.

Programma kennissessie Procility 26 april 2019

Sessie 1: Erik van Donkelaar – RH stoelen
Sessie 2: Bas Stibos – Infinity Prints
Sessie 3: Jan Hein Vogel – Kusch & Co.

Vele producten en innovaties zijn tijdens de sessies besproken, bekeken en uitgeprobeerd. Een kleine selectie volgt hieronder.

RH Mereo 300 kennissessie #2RH Mereo 300

Na de RH Mereo 220, met de toelopende rugleuning met een verdikking in het midden als steun tussen de schouders, is er nu de RH Mereo 300. Eigenlijk verschilt de Mereo 300 alleen wat betreft rugleuning van de Mereo 220: de rugleuning is recht aan de bovenkant. Hierdoor wordt de stoel in veel gevallen ‘mooier’ gevonden. Wat betreft toepassing is de Mereo 300 net zo toegankelijk als z’n voorganger: Er zijn slechts kleine aanpassingen nodig om de stoel aan individuele gebruikers aan te passen, ongeacht hun grootte en vorm. De armleuningen zijn zelfs wat sterker.
RH laat met de Mereo 300 weer duidelijk zien dat ergonomie en esthetiek tegenwoordig heel goed samengaan. De Mereo 300 wordt door RH ‘next level design’ genoemd: Dat de bureaustoel ook in het zilver verkrijgbaar is, waarbij kunststof en aluminium exact dezelfde kleur hebben, heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

infinityprint wall kennissessie ProcilityInfinityPrint

InfinityPrint maakt gebruik van een nieuwe printtechniek waarbij het mogelijk is om op locatie, in hoge resolutie op vrijwel iedere ondergrond een permanente bedrukking aan te brengen. Een eigen ontwerp, foto of illustratie kan aangebracht worden op een ondergrond variërend van beton, hout, kunststof, glas tot gehele wanden, vloeren en plafonds.
De printlaag wordt rechtstreeks aangebracht op de ondergrond. Hierdoor is er geen zichtbaar materiaal wat achterblijft, en geen enkele beperking op het gebied van bevestigings- of ophangsystemen. De structuur van de ondergrond, stucwerk of vezels blijft behouden.
Niet alleen wanden, maar ook vloeren, plafonds en producten kunnen worden bedrukt. De maximale grootte? Onbeperkt!

njord Kusch & Co polyester Vilt stapelbaar kennissessie ProcilityKusch & Co

Dit van oorsprong Duitse bedrijf maakt projectmeubilair dat zich kenmerkt door een combinatie van design en functionaliteit.
Een hele bijzondere stoel van Kusch & Co is de 3000 Njord. Deze lichtgewicht armstoel weegt slechts 4,5 kg en zit heerlijk. Het onderstel van de 3000 Njord is gemaakt van hout en de zitschaal is volledig vervaardigd van polyester vilt (PET). De stoel heeft zelfs 4 internationale designprijzen gewonnen!

Omdat de 3000 Njord stapelbaar en licht is, is het een zeer geschikte stoel voor conferentie- en vergaderruimtes. Maar ook in een wachtkamer, lobby of kantine komt de 3000 Njord helemaal tot z’n recht.

 

De volgende kennissessie van Procility vindt plaats op 24 mei.