banner-img
2019Oct

Kennissessie #4

Op vrijdag 11 oktober 2019 vond de vierde kennissessie plaats bij Procility.
Het doel van deze maandelijkse kennissessies is om op een efficiënte, laagdrempelige manier de kennis bij te spijkeren op het gebied van nieuwe producten, innovaties en nieuws uit de branche. Alle medewerkers van Procility zijn bij deze sessies aanwezig.

Progamma kennissessie Procility 11 oktober 2019

Sessie 1: Richard Beeksma – Score
Sessie 2: Ruth Heynen – Cloud Garden
Sessie 3: Vincent van den Broek – Lande / Artifort

Vele producten en innovaties zijn tijdens de sessies besproken, bekeken en uitgeprobeerd. Een kleine selectie volgt hieronder.

 

Score – Zadelkruk AmazonZadelkruk balance

De zadelkruk van Score geeft de nadruk op dynamisch zitten. Het unieke Balance-mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel met je meebeweegt.
Door deze ‘micro’-bewegingen van je bekken worden spiergroepen en tussenwervelschijven niet constant even zwaar belast. Je voorkomt daarmee pijnklachten, houdt je werkhouding langer vol en traint de conditie van je rompspieren.

De mate van beweging van het Balance-mechaniek is gemakkelijk naar eigen voorkeur in te stellen. Dit doe je door aan de ring te draaien.

Bij het zitten op de kruk word je gewicht evenwichtig verdeeld over zitting en vloer. Zo biedt de Amazone-zitting het optimale balans tussen de controle en gezonde houding van ‘staan’ en het comfort van ‘zitten’.

Cloud Garden – RoomdividerAfbeeldingsresultaat voor cloudgarden groene room divider

De roomdivider van Cloud Garden is een circulaire groene wand, De wand creëert een ruimte die groeit, bloeit en ademt. Deze oplossing is gemaakt van hoogwaardig materiaal en gepoedercoat roestvrij staal. Ook is deze binnenklimaatoplossing personaliseerbaar naar eigen wens. Daarnaast is het mogelijk om beide kanten van de roomdivider te vullen met luchtzuiverende planten. Een goed eigenschap van de roomdivider is dat de planten giftige stoffen uit de lucht halen, ziekmakende gassen af breken en schone lucht er voor terug geven, oftewel een schoner binnenklimaat. 

Voor kantooromgevingen of andere gebouwen kan de Cloud Garden roomdivider zorgen voor een schoner binnenklimaat en vitale werkomgeving en kan deze verrijdbare groene wand het juiste binnenklimaat creëren. Ook zorgt het voor een verhoging van de sfeer in een (kantoor)-omgeving.

 

 

Lande/Artifort

Rondo collectie LAnde

Lande biedt moderne werkomgevingen en ontmoetingsplekken aan die creativiteit en productiviteit stimuleren. De Rondo-collectie is hier een mooi voorbeeld van. Hiermee is het mogelijk om een open kantoor of ruimte naar wens indelen. Akoestische overlegplek, vergadermeubel, stilte werkplek voor op kantoor waarin je in alle rust kunt overleggen, presenteren of vergaderen: de Rondo collectie bestaat uit modulaire stukken die onbeperkt aan elkaar gekoppeld kunnen worden. The sky is the limit!

416 series Artifort

 

Met de iconische 416 serie maakte ontwerper Kho Liang Ie in 1960 een helder statement dat vooruitstrevend was voor zijn tijd. Dit jaar brengt Artifort dit meubelstuk met al haar mogelijkheden opnieuw uit.

Door de originele materialen opnieuw onder de loep te nemen, biedt Artifort nu ook de mogelijkheid om deze iconische fauteuil een eigentijdse touch te geven, zonder zijn unieke elegantie en stijl te verliezen.

De F416 fauteuil is compact, lichtgewicht en bijzonder vanuit elk aanzicht.