banner-img
2017Nov

In beweging zijn terwijl je zit… dat kan met deze dynamische zitoplossingen

swopper-slide actief werken katoor swopper bureau

Uit recente onderzoeken, onder andere uitgevoerd door TNO en de Universiteit Twente, blijkt dat lang zitten gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, onafhankelijk of iemand voldoende sport of beweegt. In de zomer van 2017 kwam de gezondheidsraad met het advies om minder stil te zitten en meer te bewegen. Meer staan en bewegen bevordert de doorbloeding wat goed is voor het hart en de bloedvaten. Bijkomend voordeel is dat mensen productiever worden en zich minder vermoeid voelen.

In beweging op de werkvloer

De uitdaging is om een blijvende verandering in beweeg- en zitgedrag te realiseren. En daar zijn diverse mogelijkheden voor, zowel voor dynamisch werken als voor vergaderen.
Hoge stoelen, krukken en sta hulpen worden regelmatig toegepast bij een zit-sta bureau of een (hoge) balie. Dankzij de ergonomische vormgeving van deze producten wordt een actievere houding gestimuleerd en wordt het afwisselen van staan en zitten bevorderd.

Met de Swopper kunt u actief zitten: de talloze wisselende zitposities houden u in beweging en versterken de rug van de gebruiker. Niet voor niets heeft deze toonaangevende actiefstoel al diverse prijzen gewonnen. Met dit unieke product is zitten, balanceren en bewegen tegelijk mogelijk.

Procility denkt graag met u mee over de dynamische zitmogelijkheden. Zelfs een fietsstoel behoort tot de keuzes om actief achter uw bureau te zitten! Neem gerust contact op als u hier meer over wilt weten.

dynamisch zitten op de werkvloer met de Swopper