banner-img
2024Jul

Procility kijkt met Stichting Join4Energy terug op succesvolle Challenge Mont Ventoux en haalt meer dan 200.000 euro op

Sponsor kantoor Procility

Procility kondigde eerder aan dit jaar sponsor te zijn van Stichting Join4Energy. Twee weken geleden vond de Challenge Mont Ventoux plaats, waar de stichting mede dankzij Procility in staat was om meer dan 200.000 euro sponsorgeld op te halen. Beide partijen kijken met trots terug op een succesvolle editie waar de helden van Stichting Join4Energy hebben laten zien wat echte doorzettingskracht betekent. Met al hun inspanningen hebben zij niet alleen hun eigen dromen verwezenlijkt, maar ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.

 

Persoonlijke overwinningen op het hoogste punt van de Provence

Finn, Fenne en Nora, ieder met hun eigen verhaal en uitdagingen, gingen samen met vrienden en familie de reus van de Provence te lijf. Finn koos voor de tandem, met zijn broer en een vriend van zijn ouders als wisselende achterrijders. Ondanks technische problemen door de hitte en het stijgingspercentage, bereikte Finn de top dankzij zijn doorzettingsvermogen en de sportieve ondersteuning die hen een duwtje in de rug gaf. Fenne haalde samen met haar docente Brigitte de top op een elektrische tandem, een indrukwekkende prestatie voor iemand die normaal gesproken niet eens naar twee winkels op één dag kan gaan. Nora werd in haar rolstoel naar de top geduwd door een team van familie en vrienden, die gezamenlijk de 21 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 7,5% overwonnen.

Twee ton opgehaald voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten

Deze indrukwekkende prestaties hebben samen met de inspanningen van alle andere deelnemers geleid tot meer dan 200.000 euro sponsorgeld. Dit bedrag zal Stichting Join4Energy investeren in het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten, dat al geruime tijd bezig is. Dit onderzoek gaat nu de laatste fase in, waarbij een aantal volwassen patiënten het medicijn toegediend zal krijgen. Vooralsnog zijn de resultaten hoopgevend: Diederik, een 50-jarige deelnemer uit een eerdere testfase, heeft zijn rolstoel kunnen verruilen voor een elektrische fiets.

Procility is trots een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n belangrijk onderwerp en steunt de missie van Stichting Join4Energy van harte. Graag dragen we ons steentje bij aan een betere wereld voor iedereen.