banner-img
2020Dec

Vijf basistips voor thuiswerkers:

Veel bedrijven geven aan dat (gedeeltelijk) thuiswerken in de toekomst wordt geïmplementeerd in de organisatie, omdat het voordelen met zich meebrengt. En daar kunnen wij als kantoor- en projectinrichter bij helpen! We kunnen ervoor zorgen dat uw thuiswerkplek net zo ergonomisch ingericht wordt als op kantoor met onze vier At home concepten: Flex, Home, Business en Kitchen Table. (klik op het concept om deze direct te bekijken)

Thuiswerktips

Behalve onze At home concepten zijn er ook vijf tips die we u niet willen onthouden, om een thuiswerkdag zo effectief mogelijk te laten verlopen.

 • Plan je dag.
  Begin de dag zoals je altijd doet: zet je wekker, sta op en volg je dagelijkse routine. Probeer op een vaste tijd te beginnen met werken. Zorg voor een goede planning, stel jezelf duidelijke taken en baken je tijd af.
 • Neem vaak een korte pauze.
  Door regelmatig pauze te nemen houd je het werk beter vol.
 • Beweeg voldoende.
  Verander regelmatig van houding en neem daarbij een korte pauze van bijvoorbeeld 20 seconden. Sta zeker ieder uur op en loop dan bijvoorbeeld even rond of haal wat te drinken. Het gebruik van een zit-sta bureau heeft daarom absoluut meerwaarde om de vitaliteit te vergroten.
 • Doe tussendoor iets ontspannends.
  Dit helpt je los te komen van je werk. Maak eventueel gebruik van een app voor ontspanningsoefeningen, of apps die je meehelpen met een betere afwisseling tussen zittend en staand werk.
 • Houd contact met je collega’s en leidinggevende.
  Maak afspraken over wat er precies van je wordt verwacht. Geef aan je leidinggevende aan of je knelpunten ervaart in je werk. Zorg ook voor persoonlijk contact met collega’s: organiseer bijvoorbeeld een online koffiemomentje of een vrijdagmiddagborrel.

 

Klik hier voor nog meer eenvoudig te realiseren thuiswerktips. (Bron: TNO)

Meer tips voor het inrichten van een thuiswerkplek vind je in deze infografic van TNO, ARBO en VMN.

 

Wilt u meer weten over onze At home concepten of thuiswerktips? Neem gerust contact met ons op, we vertellen u graag meer.