banner-img
2019Feb

AIR SEAT – Bewegend zitten in een nieuwe dimensie

AIR SEAT KÖLH

Bewegen is gezond, dat weet inmiddels iedereen. Uit onderzoek blijkt dat langdurig stilzitten behoorlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, maar toch zitten we vaak de hele dag stil op kantoor. De risico’s van dit stilzitten kunnen we gelukkig op een eenvoudige manier bestrijden door simpelweg in beweging te blijven op kantoor. Dit betekent kleine wandelingen tussen werkzaamheden door, micropauzes, maar ook regelmatig wisselen van zitpositie.

KÖHL, een 2de generatie Duits familiebedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en verkopen van ergonomisch zitmeubilair, heeft nu een uniek concept op de markt gebracht: AIR SEAT. Een systeem om dynamisch te zitten, zonder dat u het merkt.
Wij vinden dit systeem revolutionair, daarom vertellen we u er graag meer over!

AIR SEAT

AIR SEAT is een in het kussen geïntegreerd 2-kamer luchtsysteem. Door het gepatenteerde ventiel is dit individueel instelbaar. Hierdoor beweegt de gebruiker zacht heen en weer, zonder te grote schommelingen (ideaal voor personen met een hernia). Door deze microbewegingen worden de dieper liggende spieren getraind en de tussenwervelschijven voorzien met voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor wordt rugpijn voorkomen en staat gezondheid en welzijn voorop.

AirSeat_SilhouetteAirSeat rendering

De voordelen van een stoel met AIR SEAT

AIR SEAT is in de zitting van de geïntegreerd, dicht bij het bekken. Dit maakt het systeem zeer effectief, omdat het direct de beweeglijkheid van het bekken stimuleert. Het systeem traint en verzorgt de rugspieren d.m.v. microbewegingen en stimuleert dynamisch zitten. Het is zeer geschikt voor mensen met rugklachten zoals ischias of een hernia, maar het werkt ook preventief tegen deze klachten.
Doordat u dynamisch zit op het geavanceerde luchtkussen-systeem van AIR SEAT traint u uw evenwichtsorgaan en worden de tussenwervelschijven gevoed met zuurstof en glucose.
AIR SEAT is individueel instelbaar en aanpasbaar en werkt zonder dat u het merkt.

Extra voordelen:

– 5 jaar garantie
– Ontwikkeld samen met het Duitse kennisinstituut de IGR in samenwerking met rugdocenten en fysiotherapeuten.
– Toepasbaar op vele KÖHL modellen
– Uitwisselbaar zonder speciaal gereedschap
– Budgetair vriendelijk
– Voor personen tot 150kg

 

 

Procility is een exclusieve dealer van KÖHL, daar zijn we trots op!
Bekijk hier de bureaustoelen ANTEO en SELLEO, waarbij de AIR SEAT technologie kan worden toegepast.

Als u vragen heeft over het geavanceerde AIR SEAT systeem, of als u meer wilt weten over de ergonomische stoelen van KÖHL, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

KÖHL AIR-SEAT