banner-img
2019Mar

Eén op de tien werknemers vindt zijn werkplek demotiverend.

inspirerende werkomgeving

Of het nou om een hippe start-up gaat, of een bedrijf dat al decennia mee gaat: het kantoor moet in elk geval functioneel zijn. Daarbij zou het ook inspirerend en motiverend moeten zijn, medewerkers moeten zich er prettig voelen.

Maar uit onderzoek in opdracht van Staples blijkt helaas dat de kantooromgeving niet altijd een positieve uitwerking op de werknemers heeft.

Schaamte

Medewerkers zijn in hoge mate ontevreden over de kantooromgeving waarin ze werken. Slechts een ruime helft (54%) van de onderzochte Nederlandse kantoormedewerkers is trots op zijn of haar werkomgeving. Iets meer dan een kwart (26%) voelt zich er wat door in verlegenheid gebracht. Een op de tien (11%) beschrijft zijn of haar kantooromgeving zelfs als demotiverend en maar liefst 9% als deprimerend.
Uit Europese onderzoek blijkt zelfs dat een kwart (24%) van de onderzochte Nederlandse kantoormedewerkers zich echt schaamt voor hun werkplek. Ze houden anderen het liefst weg bij zijn of haar kantoor.

Dat kan anders

Bij Procility zijn we eerlijk gezegd best geschrokken van deze cijfers. Want wij zijn van mening dat een werkplek die bruist en vol creatieve energie zit, ideeën tot leven brengt, en alle positieve gevolgen van dien. Daarom verzorgen wij al ruim 15 jaar alles wat nodig is voor een inspirerende en dynamische werkomgeving. Samen met een opdrachtgever creëren we een oogverblindende, duurzame werkomgeving, die inspireert, motiveert en waar mensen de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

Denkt u nu: ‘Misschien heeft mijn kantoor ook wel wat verbeterpunten?’. Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!