banner-img
2018Aug

Langdurig zitgedrag wordt doorbroken met de Active Sitting Solution

Active Sitting Solution Interstuhl

Onze bureaustoel- en zitspecialist Jacco Evink test op dit moment de nieuwste technologie van Interstuhl: de Active Sitting Solution. Dit is een innovatie om langdurig zitgedrag op het werk te doorbreken.

Te lang zitten is ongezond.

Lang zitten brengt namelijk schade voor de gezondheid. Dit heeft betrekking op de wervelkolom, het hart, de stofwisseling en de spieren. Om dit tegen te gaan, heeft Interstuhl in samenwerking met het Fraunhofer Institut en de Universiteit Tübingen diverse maatregelen ontwikkeld om zittend werk gezonder te maken.

Biofeedback

Samen met Garmin werd een app ontwikkeld: door middel van in de stoel geïntegreerde sensortechniek wordt feedback verkregen over belangrijke vitale lichaamsfuncties. Ze noemen dit biofeedback. Men krijgt feedback over het persoonlijk zitgedrag. Ook biedt de Active Sitting Solution gemakkelijk uitvoerbare office-workouts en regelmatige herinneringen om van zithouding te veranderen. Dit zorgt voor actief en uitgebalanceerd zitten.

Ondanks dat Jacco al jaren expert is op het gebied van zithoudingen en zitgedrag, ontdekt hij nu dat ook zijn eigen zitgedrag niet optimaal is.
Bent u benieuwd of dit voor u ook geldt? Neem gerust contact met ons op! Jacco helpt u graag verder.

Active sitting solutions Interstuhl