banner-img
2020Dec

Voor wie zijn 24-uurs stoelen geschikt?

axia focus 24 7 scene

Het werk in meld- en controlekamers wordt voor een groot deel zittend verricht. Deze werkzaamheden vinden 24 uur per dag en zeven dagen in de week plaats, wat inhoudt dat de stoelen op deze werkplekken veel intensiever worden gebruikt dan doorsnee bureaustoelen. Dat maakt het noodzakelijk dat iedere werkplek is voorzien van een degelijke 24-uurs stoel, waarvan het ontwerp en het materiaal zijn berekend op de hogere belasting.

24-uurs stoelen zijn vooral geschikt voor controle- en meldkamers. De werkzaamheden die hier uitgevoerd worden zijn actieve, passieve en combi-werkzaamheden.

Actieve werkzaamheden

Onder ‘actieve’ werkzaamheden verstaan we vooral beeldschermwerk. De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met de werkzaamheden bij een kantoorbaan. Belangrijk voor een 24-uurs stoel bij actieve werkzaamheden is ergonomische ondersteuning en functionaliteit. Daarnaast speelt het design een grote rol. De markten waar voornamelijk actieve werkzaamheden plaatsvinden zijn zakelijke-, informatie- en communicatie branche. Denk daarbij aan dealingrooms, receptiewerkplekken en callcenters.

Assortiment: RH 24/7 en Axia Vision 24/7

Passieve werkzaamheden

Onder ‘passieve’ werkzaamheden verstaan we vooral controle en bewaking. Dat wil zeggen: het controleren/bewaken van processen en ruimtes. Hierbij is er weinig tot geen beeldschermwerk (data-input). De markten waar deze werkzaamheden voorkomen zijn bewaking/beveiliging en (industriële) procesbesturing. Wat belangrijk is voor een 24-uurs stoel bij passieve werkzaamheden is vooral stevigheid en zitcomfort.

Assortiment: BMA Secur24

Combi-werkzaamheden (actieve en passieve werkzaamheden)

In de praktijk blijkt dat de actieve- en de passieve werkzaamheden steeds meer op elkaar aansluiten, dit resulteert in een ‘combimarkt’. De markten waar deze werkzaamheden voornamelijk plaatsvinden zijn: (industriële) procesbesturing en communicatie. Belangrijk voor een 24-uurs stoel bij combi-werkzaamheden is functionaliteit (instelmogelijkheden), zitcomfort, ergonomische ondersteuning en duurzaamheid.

Assortiment: Axia Focus 24/7 en RH 24/7

Procility adviseert u graag over welke stoel het beste bij uw situatie past. Tevens bieden we u de mogelijkheid tot een proefplaatsing, zodat u zelf het zitcomfort van de stoelen kunt ervaren en vergelijken.

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Axia Vision 24/7 24 uurs stoel BMA

Misschien vindt u dit ook interessant:

Wat zijn 24-uurs stoelen?

Waar moet een 24-uurs stoel aan voldoen?