banner-img
2019Mar

Werkgerelateerde klachten: oorzaken en oplossingen

swopper-slide actief werken katoor swopper bureau

Heeft u wel eens pijn tijdens het werk of na een lange dag werken? En heeft u wel eens de ergonomie op uw werkplek laten nakijken en gemeten of u wel voldoende beweegt?

Uit onderzoek van Vita2Move blijkt dat een medewerker met nekklachten per jaar gemiddeld 29,5 dag verzuimt. Dit kost de werkgever minimaal €5.900 per jaar! Toch ziet maar 29% van de werkgevers beeldschermwerk als belangrijk arbeidsrisico.

Oorzaken van werkgerelateerde klachten

De belangrijkste risicofactoren voor werkgerelateerde klachten zijn langdurig stilzitten in combinatie met ongemakkelijke werkhoudingen en/of herhalende bewegingen. Oftewel: ergonomie en sedentair gedrag.

Oorzaken werkgerelateerde klachten

Ergonomische oplossingen

Gezond beeldschermwerk zou vanzelfsprekend moeten zijn voor iedereen.
Veel mensen zitten onbewust in een verkeerde houding achter het scherm en hebben dat pas in de gaten op het moment dat er pijnklachten ontstaan. Een ergonomisch ingerichte werkplek dwingt u ongemerkt om tijdens beeldschermwerk een gezonde houding aan te nemen. Uiteraard is een goed ingestelde bureaustoel heel belangrijk, maar ook een zit-sta bureau kan bijdragen aan een gezonde werkhouding.

De Rock

Rock zit-sta bureau hoog laag zwart

De Rock is een solide en elektrisch verstelbaar zit-sta bureau. Dat veel en lang zitten ongezond is, zullen de meeste mensen beamen. Een goede balans is als volgt: 75% zitten en 25% staan. Een zit sta bureau is hierbij een handig hulpmiddel, omdat het staan en bewegen bij het werken hierdoor meer gestimuleerd en vergemakkelijkt wordt.
De Rock is niet alleen functioneel en stoer, maar door de juiste verhoudingen, materiaal- en kleurgebruik is het meubel tevens sierlijk en esthetisch.

Lees hier alle informatie over de Rock.

Ergonomische accessoires

Of u nu werkt met een desktop, met meerdere schermen tegelijk, op een laptop of op een tablet: voor elk scherm is wel een passend ergonomisch hulpmiddel te vinden.

Go-Flex documenthouder

go-flex multifunctional documenthouder ergonomische accessoires met beeldscherm

Maakt u vaak gelijktijdig gebruik van uw beeldscherm en papieren documenten? Dan is het belangrijk om dit op een gezonde manier te doen. Met het gebruik van een documenthouder zoals de Go-Flex worden documenten verhoogd geplaatst tussen toetsenbord en beeldscherm. Deze opstelling stimuleert u onbewust om in een rechte houding te werken, waarbij u niet onnodig met het hoofd hoeft te draaien of te buigen. Dit vermindert de belasting van nek- en schouderspieren.

Lees hier alle informatie over de Go-Flex.

HE Break

He break ergonomische muis verticale muis

Het gebruik van een ergonomische verticale muis helpt u om onbewust gezonder te muizen. Met de R-Go HE Break staan de hand en pols automatisch in een natuurlijke, ontspannen stand. Daarnaast zorgt deze muis voor een muisbeweging vanuit de arm in plaats van de pols, zodat de doorbloeding in de armspieren wordt gestimuleerd.

Lees hier alle informatie over de HE Break.

R-Go Compact

R-Go Tools ergo-compact-keyboard-qwerty wit

Het R-Go Compact-toetsenbord (QWERTY) is een compact ergonomisch toetsenbord. Bij gebruik van het toetsenbord en een muis blijven uw handen altijd binnen schouderbreedte. Dit geeft de schouder en elleboog een natuurlijke, ontspannen positie die helpt bij het voorkomen van klachten zoals RSI.

Lees hier alle informatie over de R-GO Compact.

R-Go Riser

R-Go riser laptopstandaard achterkant zwart ergonomische accessoires

De R-Go Riser is een ergonomische laptopstandaard met een uniek design. Het gebruik van een laptopstandaard zorgt ervoor dat u in een gezonde houding werkt.

Lees hier alle informatie over de R-Go Riser.

R-Go Split

r-go-split-keyboard-us-qwerty-black-4 R-Go Tools ergonomische accessoires

Met de 2 losse delen van het R-Go Split toetsenbord kunt u er voor kiezen om de delen recht in het verlengde van uw armsteunen te plaatsen. Zo rusten de onderarmen tijdens het typen goed op de armsteunen van de bureaustoel. Ook blijven de ellebogen hierbij recht onder de schouders, wat zorgt voor ontspanning van de schouderspieren. Er is op deze manier dus helemaal geen sprake van een knik in de polsen.

Om te voorkomen dat u tijdens het typen de handen moet optillen, is het ten slotte belangrijk om te kiezen voor een toetsenbord dat zo plat mogelijk is.

Lees hier alle informatie over de R-Go Split.

 

Wilt u meer weten over onze ergonomische oplossingen? Of heeft u andere vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!