banner-img

Een lichte ruimte om te ontspannen In een kelder

Het Lagerhuis is een multifunctionele ruimte voor ontmoeten, ontspanning en informeel overleg voor de medewerkers van de gemeente Amstelveen. Maar omdat Het Lagerhuis – zoals de naam al doet vermoeden – in de kelder van het raadhuis van Amstelveen gelegen is, is er geen daglicht aanwezig. De ruimte is donker en er is een laag plafond. Het interieur van deze ruimte moest zó worden ontworpen dat er de kelder een leefbare ruimte zou worden, waar mensen zich prettig en ontspannen kunnen voelen.

Circulariteit en duurzaamheid

Bij de inrichting van Het Lagerhuis zijn hergebruikte en herbruikbare materialen en objecten toegepast. Er zijn bijvoorbeeld tafels die gemaakt zijn van voormalige verkeersborden, waarvan het onderstel 3D is geprint uit hergebruikt plaatwerk. Een ander voorbeeld zijn de kussens gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Deze geven de brainstorm- en vergaderruimte een originele en prettige uitstraling.

De treinbanken zijn gestoffeerd met Niroxx. Deze stoffering is waterbestendig, onderhoudsvriendelijk en tevens voorzien van ‘Oeko-tex keurmerk’, een duurzaamheidscertificaat.

De grote stamtafel van onbehandeld hout heeft een sociaal maatschappelijk aspect, want het stalen onderstel is gemaakt door jonge schoolverlaters van 18 tot 22 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met Stichting Perspectief Leerwerkbedrijven in Haarlem leren deze jongeren door meubels te maken onder andere hoe ze moeten lassen en kunnen ze andere certificaten halen.
De stoeltjes rondom deze stamtafel zijn Secondlife en ze zijn beschilderd door een kunstenaar in het thema van het Amstelveense park.

Bewegen

Een gezonde geest gaat hand in hand met een gezond lichaam. Dus kan er in het Lagerhuis aan de tweedehands tafelvoetbaltafel een ontspannen potje getafelvoetbald worden. De volledig op maat gemaakte tafeltennistafel is opgebouwd uit duurzame materialen en daarmee een unieke vergadertafel, die tevens ook heel geschikt is voor wat extra lichaamsbeweging en plezier.

Ontspannen sfeer

Wij zijn trots op het resultaat van de inrichting van Het Lagerhuis in Amstelveen. Van een donkere kelder is een functionele ruimte gemaakt met een sfeervolle uitstraling en diverse functiemogelijkheden. Zo kunnen groepen gebruik maken van ‘de Pit’, de ruimte achterin met banken op verschillende hoogtes. Deze ruimte is zeer geschikt voor vergaderingen en brainstormsessies. Kleinere gezelschappen kunnen aan de grote stamtafel plaatsnemen, of op de poefjes op het grasveld onder de koekoeksklokken! Echt een leefbare en multifunctionele ruimte, waar werknemers van de gemeente Amstelveen heerlijk kunnen werken in een ontspannen sfeer.

...

Biophilic Design

Bij de inrichting van Het Lagerhuis is gebruik gemaakt van Biophilic Design: het toepassen van natuurlijke materialen, elementen en principes.
Een natuurlijke omgeving draagt in belangrijke mate bij aan het welzijn en functioneren van mensen en een organisatie. Zo is bijvoorbeeld daglicht heel belangrijk voor onze biologische klok: het heeft invloed op onze alertheid en productiviteit. Daglicht of natuurlijk licht wordt anders verwerkt door onze hersenen dan kunstlicht, daarom zijn ramen erg belangrijk. Door het plaatsen van een kunstmatig venster met uitzicht op een kersenbloesemtuin in Het Lagerhuis, wordt daglicht gesimuleerd. Dit heeft hetzelfde effect als een echt raam.

 

Meer projecten

...

Nieuw meubilair bij markant advocatenkantoor in Rotterdam

De ruim 5000 vierkante meter kantoorruimte van een groot advocatenkantoor in Rotterdam wordt volledig gerenoveerd. Het gaat om een gefaseerde implementatie van meerdere etages met een looptijd van anderhalf jaar. Procility levert en monteert het nieuwe meubilair. Voldoende afzondering en privacy om vertrouwelijke kwesties te behandelen en geconcentreerd te kunnen werken, maar ook voldoende openheid […]

...

Ontmoeten, werken en lunchen in de buitenlucht

Het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Amstelveen is uitgebreid… naar buiten! En Procility mocht de levering en montage van het buitenmeubilair verzorgen. Mister & Miss Wie de Mister en Miss PicnixX tafels op het buitenterras van het gemeentehuis Amstelveen ziet staan, krijgt toch direct zin om er met een heerlijke lunch in de zon te gaan […]

...

Ssst! De VPRO is weer een ssstukje ssstiller.

‘De units worden veelvuldig gebruikt’ In de VPRO villa op het Hilversumse Mediapark wordt radio, televisie en online content gemaakt. Door de veranderende vraag naar meer vergaderruimtes en concentratie werkplekken vroeg de VPRO Procility B.V. om mee te kijken naar een oplossing. Mattijs de Ruijter, hoofd Faciliteiten en ICT vertelt: “Samen met Procility hebben we […]