banner-img
2023Mar

Het ultieme zolderkantoor van Utrechts Landschap

Op het wonderschone Landgoed Oostbroek vind je het kantoor van Utrechts Landschap. De beschermer van natuur en erfgoed houdt kantoor op de zolder van deze fantastische locatie. Procility mocht samen met de interieurarchitect Suzanne Wielart –Suzanne • Ontwerpt – deze kantoorzolder verbouwen tot een professionele en productieve werkplek, waar werknemers met veel plezier kunnen werken.

Landgoed

Utrechts Landschap is sinds 1927 dé beschermer van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Met 600 vrijwilligers, 24.500 beschermers en 62 bedrijfsvrienden koopt de organisatie natuur en erfgoed aan. Op Landgoed Oostbroek werkt een deel van de medewerkers op de zolderverdieping en Utrechts Landschap vroeg Procility om deze te voorzien van een metamorfose.

Vitaal werken met representatief en comfortabel meubilair

Met de succesvolle transformatie is een nieuwe werkplek gerealiseerd met representatief meubilair, waar medewerkers comfortabel en met veel plezier kunnen werken. Met de nieuwe, ergonomische bureaustoelen van Loffler, werken medewerkers hier nu ook vitaal en gezond. Op het gepatenteerde ontwerp zit je dynamisch doordat de spieren achtereenvolgens spannen en ontspannen. Na de levering en montage van de bureaustoelen hebben alle medewerkers een persoonlijke (zit)instructie gekregen, zodat het nieuwe meubilair optimaal kon worden versteld en ze echt kunnen profiteren van een goede zit- en sta houding.

Kantoorinrichting

Stilteruimtes voor meer concentratie en productiviteit

De implementatie van units van Stilldesign zorgt ervoor dat er geconcentreerd gewerkt kan worden. In deze concentratie-units kunnen medewerkers rustig in een Teams overleg of hem gebruiken als stilteruimte om even alleen en ongestoord te werken.
Er is gekozen voor een pvc vloer om de kantoorzolder een nette en professionele uitstraling te geven. De toevoeging van tapijt bij de werkplekken en in de ontmoetings- en overlegruimtes, heeft gezorgd voor een mooie aankleding van het kantoor. Verder is er geïnvesteerd in goede werkplek bekabeling. Zo zijn de werkplekken niet alleen optimaal verstelbaar, maar ook veilig en netjes.

 

De nieuwe zolderverdieping is een mooie plek geworden waar medewerkers met plezier kunnen werken en de productiviteit zal worden vergroot. Door het toevoegen van de concentratie-units, representatief en comfortabel meubilair, een professionele vloer en werkplek bekabeling is er een ruimte gecreëerd die echt aan álle eisen voldoet. Zie de foto’s van René Gonkel voor een impressie van dit mooie, nieuwe kantoor.

 

banner-img
2022Mar

Frisse kleuren en efficiënt gebruik van ruimtes; het getransformeerde hoofdkantoor van HEMA is ‘echt HEMA’

Een transformatie van de derde verdieping van het hoofdkantoor van de HEMA in Amsterdam; gericht op activity based werken, maar met behoud van de HEMA-identiteit. Dat was de wens die de HEMA bij Procility neerlegde. En oja, de verbouwing moest het liefst zo snel mogelijk gebeuren. Een mooie opdracht voor Procility, dus let’s go! Binnen een paar weken was de verbouwing klaar. Het resultaat is verbluffend en… echt HEMA.

Als we vragen: wat komt als eerste in je op als je denkt aan de HEMA? Dan zeg je misschien wel de frisse kleuren, de functionele en mooie spulletjes met het kenmerkende HEMA-logo erop en de HEMA-filialen die altijd iets herkenbaars hebben. Of misschien denk je wel aan de o zo bekende HEMA-worst, of de heerlijke HEMA-tompoezen? Hoe dan ook, de iconische HEMA doet bij iedereen een belletje rinkelen.

Deze typerende HEMA identiteit wilde het bedrijf ook op hun hoofdkantoor naar voren laten komen. Bovendien wilde het bedrijf de directieafdeling op de derde verdieping activity based inrichten. Omdat de HEMA al vaker met Procility samenwerkte, schakelden ze ook voor deze transformatie Procility in. Facilitair operations manager Erik de Wit van HEMA vertelt over de verbouwing.

Bij elkaar op een afdeling

“Voorheen zat de directie verspreid door het hele pand.” Met het hele pand doelt Erik de Wit op het hoofdkantoor van de HEMA in Amsterdam Noord. “De nieuwe directeur wilde graag de directie op één afdeling hebben, bij elkaar. Met een ruimte waar aan het begin van de dag samen overlegd kan worden. Daarbij wilden we de overige ruimtes niet meer een vaste kantoorfunctie geven, maar activity based inrichten.”

“Bij HEMA vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en Procility denkt daar hetzelfde over. Zo hebben we samen een ruimte op ons hoofdkantoor ingericht met volledig maatschappelijk verantwoord meubilair. Ik vroeg of Procility ons bij deze transformatie ook kon begeleiden. Het punt was alleen dat het wel redelijk snel moest gebeuren. We wilden het binnen een paar weken geregeld hebben. Daar hebben we toen samen afspraken over gemaakt en uiteindelijk was het ook echt in een paar weken helemaal klaar.”

HEMA hoofdkantoor Procility

Activity based

Het ontwerp van de transformatie is gebaseerd op activity based working. Erik legt uit wat daarmee wordt bedoeld. “Een aantal jaar geleden had je op kantoor een vast bureau en voor overleg ging je naar een vergaderruimte. Nu is dat anders. Je ziet steeds meer dat mensen samen willen komen voor overleg, een vergadering, brainstorm en dat soort dingen. Na zo’n meeting gaan ze niet meer naar een vast bureau om aan te werken, maar naar verschillende werkplekken op de afdeling. Je kunt bijvoorbeeld in een loungeset gaan zitten, of aan een hoge tafel met een wand waar je op kunt schrijven, of een akoestische ruimte om rustig te kunnen bellen. We kijken dus meer naar de ruimtes zelf: waar kunnen we ze het beste voor gebruiken? Zo zijn we met het nieuwe ontwerp aan de slag gegaan.”

HEMA-identiteit

Erik vervolgt: “We wilden het HEMA-gevoel hier op het hoofdkantoor ook echt naar voren laten komen. En we hebben natuurlijk een hele afdeling design hier zitten. Die hebben in samenwerking met architect Suzanne Wielart het ontwerp gemaakt. Onze designafdeling heeft ook de kleuren uitgekozen, helemaal in lijn met de HEMA-identiteit. Samen met Procility hebben ze de meubels uitgezocht.”

Wat die HEMA-identiteit precies inhoudt is volgens Erik heel simpel. “Frisse kleuren, HEMA spulletjes en foto’s. In de verschillende ruimtes die gecreëerd zijn zie je dat allemaal terug. De inrichting van die ruimtes sluit aan bij waar de ruimte voor bedoeld is.” Hij loopt een kamer in. “Dit is bijvoorbeeld een creatieve ruimte met een wand waarop geschreven kan worden. In plaats van stoelen hebben we hier een verrijdbare tribune neergezet, om het creatieve proces te stimuleren.”

HEMA hoofdkantoor Procility

Even verderop op de afdeling laat Erik een pantry zien. “Deze pantry is ingericht met HEMA servies. Er hangt een groot scherm waar het journaal, of zoals nu de Olympische Spelen op te zien is. Dan kun je tijdens je kopje koffie even tv kijken.”

HEMA hoofdkantoor Procility

HEMA hoofdkantoor Procility

Erik: “Dit zijn stoelen gemaakt van PET-flessen. Circulair gebruik maken van materialen vinden we bij HEMA belangrijk.”

HEMA hoofdkantoor Procility

Erik: “Alle ruimtes hebben de naam gekregen van een HEMA-product. Dat hebben we in herkenbare HEMA letters en kleuren op de deur gezet, met een klantreview erbij.” Hij lacht. Voor de duidelijkheid hebben we toch ook maar nummers aan de kamers gegeven, gewoon allebei.”

‘Werken moet leuk zijn’

De facilitair operations manager legt uit dat door de coronamaatregelen nu nog de meeste mensen thuiswerken. “Maar uiteindelijk komt iedereen weer op kantoor werken. Als het weer mag dan organiseren we een groot ontbijt voor iedereen. En een borrel. En op de patio komen twee jeu de boules banen, met tuinmeubilair. Daar zijn we nu mee bezig met Procility. We willen het hier zo leuk mogelijk maken voor de collega’s. Want werken moet natuurlijk ook gewoon leuk zijn.”

Bekijk in de fotogalerie hieronder het eindresultaat van het getransformeerde hoofdkantoor van de HEMA.

banner-img
2022Feb

Meer waarde aan ruimte bij Roelofsgroep

Als familiebedrijf dat werkt aan een duurzame ontwikkeling van de infrastructuur, had Roelofsgroep ook de wens om het interieur van hun eigen hoofdkantoor te verduurzamen. En daar heeft Procility bij geholpen.

‘Meer waarde aan ruimte’ is waar Roelofsgroep voor staat. Het familiebedrijf zet zich in om meer betekenis en toegevoegde waarde te geven aan de ontwikkeling en realisatie van infrastructurele projecten. Dat doet de Roelofsgroep door zich continu af te vragen: ‘Wat kunnen we morgen beter doen?’

En precies die vraag stelde het bedrijf ook over het interieur van hun eigen hoofdkantoor in Den Ham. Omdat Roelofsgroep en Procility al eerder een succesvolle samenwerking afrondden, schakelde Roelofsgroep ook voor deze nieuwe interieurwens Procility in.

Dat heeft geresulteerd in een volledige metamorfose van het hoofdkantoor van Roelofsgroep in Den Ham. Gerealiseerd door Procility, in collegiale samenwerking met Vepa.

Bekijk hieronder het nieuwe en duurzame interieur van Roelofsgroep:

Roelofsgroep duurzaam interieur procility
Roelofsgroep heeft gekozen voor diverse toepassingen van vergadertafel Timber. Deze tafel is gemaakt met traditionele houtconstructiemethodes. Het in het oog springende onderstel is zeer robuust en gemaakt van uitsluitend gecertificeerd hout met de keurmerken FSC® en PEFC™. De traditionele, authentieke houten wigconstructie houdt de metalen delen op zijn plaats en versterkt de stevigheid van de Timbertafel. Timber is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, dit speelt een belangrijke rol bij de keuze voor deze tafel door Roelofsgroep.

 

Roelofsgroep duurzaam interieur procility
De Felt stoelen waar Roelofsgroep voor heeft gekozen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

 

Roelofsgroep duurzaam interieur procility
Felt Fine, stapelbare stoelen.

 

Roelofsgroep duurzaam interieur procility

Roelofsgroep duurzaam interieur procility
Vergadertafel Timber

 

Roelofsgroep duurzaam interieur procility

 

 

Roelofsgroep duurzaam interieur procility

 

 

banner-img
2021Jul

Nieuw meubilair bij markant advocatenkantoor in Rotterdam

De ruim 5000 vierkante meter kantoorruimte van een groot advocatenkantoor in Rotterdam wordt volledig gerenoveerd. Het gaat om een gefaseerde implementatie van meerdere etages met een looptijd van anderhalf jaar. Procility levert en monteert het nieuwe meubilair.

Voldoende afzondering en privacy om vertrouwelijke kwesties te behandelen en geconcentreerd te kunnen werken, maar ook voldoende openheid en transparantie om samen te kunnen werken, te ontmoeten en te overleggen. Op basis van die voorwaarden heeft Fokkema & Partners (verantwoordelijk voor het ontwerp) van de voorheen gesloten kantoorverdiepingen van het advocatenkantoor een ruime en communicatieve werkomgeving gemaakt.

Procility is in dit proces verantwoordelijk voor de levering en montage van het werkmeubilair en de werkplek bekabeling.

werkmeubilair advocatenkantoor Rotterdam

De elektrische verstelbare zit/sta werkplekken van Voortman Kantoormeubelen uit Purmerend zijn voorzien van een Fenix-blad voor optimale hygiëne. Medewerkers kunnen met dit bureau zittend werk afwisselen met staand werken. Een mooie aanvulling om de vitaliteit en het werkplezier te verhogen. Met Voortman is gekozen voor een lokale fabrikant uit Nederland. Bij de productie van de werkplekken gebruikt Voortman grondstoffen zorgvuldig, bovendien wordt energieverspilling tegengegaan. Deze duurzaamheid en circulariteit vinden we bij Procility belangrijk.

werkmeubilair advocatenkantoor Rotterdam

werkmeubilair advocatenkantoor Rotterdam

Een mooi detail is de cable cubby met een powercharger en een USB charger. Deze is geïntegreerd in het werkblad met houten klep. Door het modulaire ontwerp kan de cable cubby in de toekomst aangepast worden naar een andere uitvoering, waardoor het geschikt is voor toekomstige ontwikkelingen en wensen.

werkmeubilair advocatenkantoor Rotterdam

Bij dit totale project gaat het om een gefaseerde implementatie van meerdere etages met een looptijd van anderhalf jaar. De verwachting is dat het in het najaar volledig afgerond is. Dan kunnen alle medewerkers van het advocatenkantoor optimaal en gezond werken aan de nieuwe werkplekken.

 

Fotografie: Han Nooijen

banner-img
2021Jun

Ontmoeten, werken en lunchen in de buitenlucht

Het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Amstelveen is uitgebreid… naar buiten!
En Procility mocht de levering en montage van het buitenmeubilair verzorgen.

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

Mister & Miss

Wie de Mister en Miss PicnixX tafels op het buitenterras van het gemeentehuis Amstelveen ziet staan, krijgt toch direct zin om er met een heerlijke lunch in de zon te gaan zitten?

Deze picknicktafels staan garant voor gezelligheid, zijn uitnodigend en bovenal: ze zijn multifunctioneel. U kunt eraan lunchen, borrelen en bijkletsen met collega’s tijdens de lunchpauze. Maar de tafels zijn ook heel geschikt voor vergaderingen en besprekingen.

Het meegeleverde Sun Shade zonnescherm biedt de mogelijkheid om beschut te zitten, zodat u zelfs op het heetst van de dag gebruik kunt maken van het terras.

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

De tafels zijn gemaakt van duurzaam Cumaru FSC hardhout.  Cumaru hout heeft een enorm lange levensduur en geeft daarnaast veel comfort door haar warme en kwalitatieve producteigenschappen. Het Cumaru hardhout is vrijwel splinter- en scheurvrij.

Het metalen frame van de Mister en Miss PicnixX tafels is gemaakt van zeer duurzaam roestvast (RVS) staal. Dit is een prachtig materiaal dat sterk en taai is en een enorm lange levensduur heeft. Het RVS staal is afgewerkt met een duurzame RAL kleur.

Big mama

De grote tafel in het midden van het buitenterras is de Big Mama. Deze tafel kan ook op vele manieren gebruikt worden: als werkplek, vergadertafel of eettafel, u mag kiezen! De Big Mama is multifunctioneel, praktisch, lichtgewicht (EPS), comfortabel, recyclebaar en verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Bovendien kan Big Mama worden voorzien van een kabelgoot met stopcontacten voor data en elektra, zodat ook tijdens het buitenwerken uw laptop voldoende stroom heeft.

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

Ook een buitenterras bij uw kantoor?

Van tafels, stoelen, (lounge)banken tot accessoires en parasols: Procility kan van elke buitenruimte een heerlijke werkplek maken. En naast het leveren van de producten, kunnen we u ook helpen met het ontwerpen van de buitenruimte.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor buitenmeubilair voor u zijn? Neem contact met ons op via 0294-256100 of via ons contactformulier. Wij helpen u graag verder en zorgen er natuurlijk voor dat u nog voordat de zomermaanden aanbreken de producten binnen hebt.

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

buitenmeubilair gemeentehuis Amstelveen

banner-img
2021Mar

Ssst! De VPRO is weer een ssstukje ssstiller.

‘De units worden veelvuldig gebruikt’

In de VPRO villa op het Hilversumse Mediapark wordt radio, televisie en online content gemaakt. Door de veranderende vraag naar meer vergaderruimtes en concentratie werkplekken vroeg de VPRO Procility B.V. om mee te kijken naar een oplossing.

Mattijs de Ruijter, hoofd Faciliteiten en ICT vertelt: “Samen met Procility hebben we een programma van eisen uitgewerkt om meer vergader- en concentratieunits te realiseren. De belangrijkste ijkpunten waren gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, kwaliteit en uitstraling. Het moet tenslotte zowel bij de VPRO als bij het gebouw passen. We zijn bij verschillende leveranciers wezen kijken en zo zijn we uitgekomen op de Hush van Mikomax. We hebben gekozen voor de vierpersoons Hush en eenpersoons concentratieunits met geïntegreerd zitstabureau. Bij de evaluatie – drie maanden na plaatsing – kwam naar voren de druk op de grote vergaderkamers is afgenomen en dat de units veelvuldig gebruikt worden.”

Concentratie- en vergaderunits

Door de coronacrisis zal de ‘oude’ manier van werken veranderen. Het thuiswerken zal steeds meer een vaste waarde krijgen. Werknemers zullen vooral naar kantoor komen om te ontmoeten, te vergaderen en te verbinden. De inrichting van de werkomgeving wordt daarop aangepast.

Concentratie- en vergaderunits bieden een fijne plek om rustig en met voldoende onderlinge afstand te overleggen of zelfstandig te werken. Bij Procility leveren we deze units in alle soorten, formaten en vormen die u maar kunt bedenken.
Klik hier voor ons aanbod. Heeft u toch iets anders in gedachten? Neem dan contact met ons op, want voor elke wens en werkplek is een oplossing te bedenken.

Wilt u meer weten over concentratie- en vergaderunits? Neem contact met ons op via 0294-256100 of via ons contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Bubble 3G StillDesign Procility concentratieunit Bubble 2G concentratieunit verplaatsbaar akoestisch Procility bubble 3g combined concentratieunit

banner-img
2019Jan

Een lichte ruimte om te ontspannen

Het Lagerhuis is een multifunctionele ruimte voor ontmoeten, ontspanning en informeel overleg voor de medewerkers van de gemeente Amstelveen. Maar omdat Het Lagerhuis – zoals de naam al doet vermoeden – in de kelder van het raadhuis van Amstelveen gelegen is, is er geen daglicht aanwezig. De ruimte is donker en er is een laag plafond. Het interieur van deze ruimte moest zó worden ontworpen dat er de kelder een leefbare ruimte zou worden, waar mensen zich prettig en ontspannen kunnen voelen.

Circulariteit en duurzaamheid

Bij de inrichting van Het Lagerhuis zijn hergebruikte en herbruikbare materialen en objecten toegepast. Er zijn bijvoorbeeld tafels die gemaakt zijn van voormalige verkeersborden, waarvan het onderstel 3D is geprint uit hergebruikt plaatwerk. Een ander voorbeeld zijn de kussens gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Deze geven de brainstorm- en vergaderruimte een originele en prettige uitstraling.

De treinbanken zijn gestoffeerd met Niroxx. Deze stoffering is waterbestendig, onderhoudsvriendelijk en tevens voorzien van ‘Oeko-tex keurmerk’, een duurzaamheidscertificaat.

De grote stamtafel van onbehandeld hout heeft een sociaal maatschappelijk aspect, want het stalen onderstel is gemaakt door jonge schoolverlaters van 18 tot 22 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met Stichting Perspectief Leerwerkbedrijven in Haarlem leren deze jongeren door meubels te maken onder andere hoe ze moeten lassen en kunnen ze andere certificaten halen.
De stoeltjes rondom deze stamtafel zijn Secondlife en ze zijn beschilderd door een kunstenaar in het thema van het Amstelveense park.

Bewegen

Een gezonde geest gaat hand in hand met een gezond lichaam. Dus kan er in het Lagerhuis aan de tweedehands tafelvoetbaltafel een ontspannen potje getafelvoetbald worden. De volledig op maat gemaakte tafeltennistafel is opgebouwd uit duurzame materialen en daarmee een unieke vergadertafel, die tevens ook heel geschikt is voor wat extra lichaamsbeweging en plezier.

Ontspannen sfeer

Wij zijn trots op het resultaat van de inrichting van Het Lagerhuis in Amstelveen. Van een donkere kelder is een functionele ruimte gemaakt met een sfeervolle uitstraling en diverse functiemogelijkheden. Zo kunnen groepen gebruik maken van ‘de Pit’, de ruimte achterin met banken op verschillende hoogtes. Deze ruimte is zeer geschikt voor vergaderingen en brainstormsessies. Kleinere gezelschappen kunnen aan de grote stamtafel plaatsnemen, of op de poefjes op het grasveld onder de koekoeksklokken! Echt een leefbare en multifunctionele ruimte, waar werknemers van de gemeente Amstelveen heerlijk kunnen werken in een ontspannen sfeer.

banner-img
2018Jan

Nieuw kantoor

Het Europese hoofdkantoor van Smith & Associates is van Haarlem naar de 22e verdieping verhuisd in de Alpha Tower in Amsterdam. Al jaren was Muijs Kantoor & Kado in Haarlem hun leverancier van kantoormeubilair. Toen de directie van Smith & Associates aangaf dat er een grote verhuizing aan stond te komen en dat er een complete inrichting nodig was, bracht de firma Muijs hen in contact met onze adviseur Jacco Evink. Het nieuwe kantoor is geheel ingericht in lijn met de internationale huisstijl.

banner-img
2018Jan

Lunchen

Bij TomTom International in Amsterdam hebben wij het bedrijfsrestaurant opnieuw ingericht. Er is een sfeervol lounge gedeelte gecreëerd waar mensen kunnen ontmoeten of zich even terug kunnen trekken. Er zijn functionele zitjes geplaatst voor lunch of kort overleg en er is een ruimte met een voetbaltafel, hoge tafels en stoelen waar mensen in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ontspannen.

banner-img
2018Jan

Turn-key project

GS1 Nederland heeft een nieuwe kantoorruimte, over twee verschillende vleugels, betrokken in ´Het Heempark´, een markante locatie in Amstelveen. Recent is één kantoorvleugel verruild voor een nieuwe, grotere verdieping in de andere vleugel.

GS1 heeft ons gevraagd om een kantooromgeving te ontwerpen met een goede mix van informele ruimtes, overlegzones en vaste werkplekken. Daarnaast moest het ontwerp rekening worden gehouden met “Het Nieuwe Werken”.

Omdat GS1 een non-profit organisatie is, was de uitdaging om binnen het beschikbare budget een inspirerende ruimte te creëren. Hierbij is vooral aandacht besteed aan onderdelen die bijdragen aan een prettige werkomgeving en niet aan overdreven luxe en comfort. Het resultaat is een prettige ruimte, die voldoet aan de huidige wensen maar ook gericht is op de toekomst.