banner-img
2019Jan

Een lichte ruimte om te ontspannen

Het Lagerhuis is een multifunctionele ruimte voor ontmoeten, ontspanning en informeel overleg voor de medewerkers van de gemeente Amstelveen. Maar omdat Het Lagerhuis – zoals de naam al doet vermoeden – in de kelder van het raadhuis van Amstelveen gelegen is, is er geen daglicht aanwezig. De ruimte is donker en er is een laag plafond. Het interieur van deze ruimte moest zó worden ontworpen dat er de kelder een leefbare ruimte zou worden, waar mensen zich prettig en ontspannen kunnen voelen.

Circulariteit en duurzaamheid

Bij de inrichting van Het Lagerhuis zijn hergebruikte en herbruikbare materialen en objecten toegepast. Er zijn bijvoorbeeld tafels die gemaakt zijn van voormalige verkeersborden, waarvan het onderstel 3D is geprint uit hergebruikt plaatwerk. Een ander voorbeeld zijn de kussens gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Deze geven de brainstorm- en vergaderruimte een originele en prettige uitstraling.

De treinbanken zijn gestoffeerd met Niroxx. Deze stoffering is waterbestendig, onderhoudsvriendelijk en tevens voorzien van ‘Oeko-tex keurmerk’, een duurzaamheidscertificaat.

De grote stamtafel van onbehandeld hout heeft een sociaal maatschappelijk aspect, want het stalen onderstel is gemaakt door jonge schoolverlaters van 18 tot 22 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met Stichting Perspectief Leerwerkbedrijven in Haarlem leren deze jongeren door meubels te maken onder andere hoe ze moeten lassen en kunnen ze andere certificaten halen.
De stoeltjes rondom deze stamtafel zijn Secondlife en ze zijn beschilderd door een kunstenaar in het thema van het Amstelveense park.

Bewegen

Een gezonde geest gaat hand in hand met een gezond lichaam. Dus kan er in het Lagerhuis aan de tweedehands tafelvoetbaltafel een ontspannen potje getafelvoetbald worden. De volledig op maat gemaakte tafeltennistafel is opgebouwd uit duurzame materialen en daarmee een unieke vergadertafel, die tevens ook heel geschikt is voor wat extra lichaamsbeweging en plezier.

Ontspannen sfeer

Wij zijn trots op het resultaat van de inrichting van Het Lagerhuis in Amstelveen. Van een donkere kelder is een functionele ruimte gemaakt met een sfeervolle uitstraling en diverse functiemogelijkheden. Zo kunnen groepen gebruik maken van ‘de Pit’, de ruimte achterin met banken op verschillende hoogtes. Deze ruimte is zeer geschikt voor vergaderingen en brainstormsessies. Kleinere gezelschappen kunnen aan de grote stamtafel plaatsnemen, of op de poefjes op het grasveld onder de koekoeksklokken! Echt een leefbare en multifunctionele ruimte, waar werknemers van de gemeente Amstelveen heerlijk kunnen werken in een ontspannen sfeer.

banner-img
2018Jan

Nieuw kantoor

Het Europese hoofdkantoor van Smith & Associates is van Haarlem naar de 22e verdieping verhuisd in de Alpha Tower in Amsterdam. Al jaren was Muijs Kantoor & Kado in Haarlem hun leverancier van kantoormeubilair. Toen de directie van Smith & Associates aangaf dat er een grote verhuizing aan stond te komen en dat er een complete inrichting nodig was, bracht de firma Muijs hen in contact met onze adviseur Jacco Evink. Het nieuwe kantoor is geheel ingericht in lijn met de internationale huisstijl.

banner-img
2018Jan

Lunchen

Bij TomTom International in Amsterdam hebben wij het bedrijfsrestaurant opnieuw ingericht. Er is een sfeervol lounge gedeelte gecreëerd waar mensen kunnen ontmoeten of zich even terug kunnen trekken. Er zijn functionele zitjes geplaatst voor lunch of kort overleg en er is een ruimte met een voetbaltafel, hoge tafels en stoelen waar mensen in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ontspannen.

banner-img
2018Jan

Turn-key project

GS1 Nederland heeft een nieuwe kantoorruimte, over twee verschillende vleugels, betrokken in ´Het Heempark´, een markante locatie in Amstelveen. Recent is één kantoorvleugel verruild voor een nieuwe, grotere verdieping in de andere vleugel.

GS1 heeft ons gevraagd om een kantooromgeving te ontwerpen met een goede mix van informele ruimtes, overlegzones en vaste werkplekken. Daarnaast moest het ontwerp rekening worden gehouden met “Het Nieuwe Werken”.

Omdat GS1 een non-profit organisatie is, was de uitdaging om binnen het beschikbare budget een inspirerende ruimte te creëren. Hierbij is vooral aandacht besteed aan onderdelen die bijdragen aan een prettige werkomgeving en niet aan overdreven luxe en comfort. Het resultaat is een prettige ruimte, die voldoet aan de huidige wensen maar ook gericht is op de toekomst.

banner-img
2018Jan

Studiecentrum

Het studiecentrum van de Meergronden in Almere was aan vernieuwing toe. De wens was een nieuw studiecentrum dat op alle terreinen voldoet aan de eisen binnen de ‘21st century skills’ en de wensen van de leerlingen. Ook zal het studiecentrum de deelnemers aan MORE@mg een plek moeten bieden voor huiswerkondersteuning en bijzondere workshops of cursussen.

banner-img
2018Jan

Sfeer en comfort

Pensioenbeheerder Blue Sky Group in Amstelveen is al jaren een goede relatie. Zo hebben wij in het verleden met veel plezier de 4e, 5e en 6e verdieping getransformeerd naar kantoren en is er een vergadercentrum gerealiseerd. De eyecatcher in dit design is het tapijt dat over de hele vleugel geleidelijk van kleur verandert. Daarnaast is er gekozen voor ronde wanden gecombineerd met glazen deuren. In de bar van Corian is het lichtgevende logo van de Blue Sky Group verwerkt en op de wanden zijn prachtige visuals aangebracht.

Later is de derde verdieping erbij gehuurd en is ervoor gekozen om de uitstraling door te voeren: alle accenten van het eerste ontwerp zijn doorgetrokken in het nieuwe kantoorgedeelte waardoor de ruimtes naadloos op elkaar aansluiten.

banner-img
2018Jan

Stijlvol design

Door samensmelting van de organisaties van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer en de gevolgen van de decentralisatie van het Rijk naar gemeentes is de vraag en behoefte ontstaan naar een combinatie van flexibele en traditionele huisvesting. Dankzij de creativiteit van ons team en het leveringspakket hebben wij hiervoor de juiste oplossing weten te vinden. Hierdoor is ook een langjarige partnerrelatie ontstaan.